Noky z tvarohu s kiwi omáčkou
Suroviny
- 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Kiwi
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 135.5 mg
 - Draslík 363.6 mg
 - Vláknina 5272.4 mg
 - Vitamín A 5272.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kiwi oloupeme a rozmixujeme, v misce smícháme s pomerančovou šťávou a 1 lžící cukru. Tvaroh v míse utřeme dohladka s máslem, vejcem, moukou, strouhankou a zbylým cukrem, dochutíme solí. Tvarohovou směs přikryjeme a necháme 30 minut v chladu uležet.
 - 
                                2
V nižším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a v ní vaříme přibližně 15 minut tvarohové noky, které vytváříme 2 lžícemi z připravené směsi.
 - 
                                3
Uvařené noky necháme v sítu okapat, a potom podáváme s kiwi omáčkou.