Pikantní větrníky plněné ovocem
Suroviny
- 50 g Kompot brusinkový
 - 100 g Mango
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 10 g Cukr krupice
 - 125 g Mouka polohrubá
 - 5 g Pepř cayenský
 - 150 g Sýr Čedar
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Hrušky
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 74.6 mg
 - Draslík 64.4 mg
 - Vláknina 1734.7 mg
 - Vitamín A 1734.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.
 - 
                                3
Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.