Salát s kuřecím masem a mangem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 100 g Ředkvička
 - 40 g Sezam - semena
 - 6 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 100 g Cibulka jarní
 - 10 g Koření grilovací
 - 100 g Červená řepa sterilovaná
 - 10 ml Hořčice
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 80 ml Olej sezamový
 - 20 ml Ořechový olej
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Salát hlávkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 781 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 640.6 mg
 - Vláknina 11330 mg
 - Vitamín A 11330 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.
 - 
                                4
Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.