Teplý kuřecí salát s mangem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 200 g Salát hlávkový
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Chilli paprička
 - 30 g Řeřicha
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Mango
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 4 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 975 mg
 - Vláknina 11621.9 mg
 - Vitamín A 11621.9 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
 - 
                                2
Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
 - 
                                3
Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
 - 
                                4
Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
 - 
                                5
Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
 - 
                                6
Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.