Zapečená krůtí prsa s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 105.8 mg
 - Draslík 435.5 mg
 - Vláknina 3088.2 mg
 - Vitamín A 3088.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání ji 3-5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Zaprášíme moukou a průběžně promícháváme, asi 3 minuty smažíme.
 - 
                                2
Přiléváme vývar a mangovou šťávu. Omáčku vaříme a mícháme, až zhoustne.
 - 
                                3
Přidáme kousky manga, 6 jich odložíme na ozdobení. Přimícháme tři čtvrtiny sýra, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Kousky krůtího masa rozdělíme do 6 malých gratinovacích misek nebo je dáme do jedné velké zapékací mísy. Maso přelijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a strouhankou.
 - 
                                5
Zapékáme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C , aby se vše prohřálo a povrch byl dozlatova upečený. Zdobíme nasekanou petrželí a kousky manga. Servírujeme.