Bramborový indický salát
Suroviny
- 75 g Brokolice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Mango
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
 - 1 polévková lžíce Chutney mangové
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 511.6 mg
 - Vláknina 7566.3 mg
 - Vitamín A 7566.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájené na kostičky vaříme v hrnci s vroucí vodou 10 minut. Necháme okapat a dáme stranou.
 - 
                                2
V dalším hrnci blanšírujeme růžičky brokolice v horké vodě 2 minuty, poté necháme okapat a přidáme do mísy k bramborám.
 - 
                                3
Jakmile brokolice a brambory vychladnou, přidáme nakrájené mango na kostičky a nasekané jarní cibulky. Osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                4
V misce smícháme kmín, koriandr, mangové čatní, bílý jogurt, zázvor a čerstvý koriandr a vše promícháme.
 - 
                                5
Bramborovou směs přelijeme zálivkou a promícháme.
 - 
                                6
Ihned podáváme.