Aromatický salát z parmice
Suroviny
- 350 g Parmice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Salát římský
 - 1 ks Pitaya
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Kokosová smetana
 - 2 polévková lžíce Olej česnekový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 42.9 mg
 - Draslík 803.1 mg
 - Vláknina 7935.3 mg
 - Vitamín A 7935.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.
 - 
                                2
Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.
 - 
                                3
Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.
 - 
                                4
Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.