Nadívané indické okry
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
 - 100 ml Mouka polohrubá
 - 1 kávová lžička Mango
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 2 ks Cibule
 - 5 ks Chilli paprička zelená
 - 0.5 kg Okra - Ibišek jedlý
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 595.7 mg
 - Vláknina 11973.8 mg
 - Vitamín A 11973.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okry opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout. Okry zbavíme vršků a každý kus rozřízneme do tří čtvrtin jejich délky. V míse smícháme koriandr, chilli, garam masalu, hořčici, mleté mango, jogurt a mouku. Vše dochutíme špetkou soli a touto směsí naplníme okry.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Stejně nakrájíme koriandr a zelené chilli. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zelené chilli. Ochutíme solí a poprášíme mletou kurkumou.
 - 
                                3
Plněné okry vložíme do pánve a vše několik minut necháme smažit. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit, dokud nezměknou. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a zatepla podáváme.