Mangový krém s likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 442.1 mg
 - Draslík 247.6 mg
 - Vláknina 1802 mg
 - Vitamín A 1802 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme.
 - 
                                2
Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
 - 
                                3
Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh.
 - 
                                4
Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou.