Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mascarpone
  • 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Mango
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Máta
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 298.6 mg
  • Vláknina 5875.2 mg
  • Vitamín A 5875.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.

  • 3

    Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.

  • 4

    Uložíme do lednice, než budeme zapékat.

  • 5

    Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.

  • 6

    Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.

Komentáře k receptu