Restovaná ryba s papájovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Chňapal červený
 - 50 g Papaya
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička
 - 0.5 kávová lžička Cibule sušená
 - 2 ks Citrony
 - 1 špetka Kurkuma
 - 2 polévková lžíce Cibule
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 528.9 mg
 - Vláknina 6344.8 mg
 - Vitamín A 6344.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším rendlíku svaříme vodu s nakrájenými cibulemi, cukrem, nakládanou kukuřicí, vinným octem, pokrájenou chilli papričkou, hořčičnými semínky, kurkumou. Na mírném ohni směs vaříme deset minut. Poté vmícháme Maizenu rozmíchanou v trošce studené vody a omáčku stále mícháme, dokud nezhoustne. Na závěr do omáčky zamícháme nakrájenou papáju a omáčku za občasného míchání necháme vychladnout.
 - 
                                2
Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme mletou sušenou cibuli, mletou papriku, sušený tymián, sušené oregano, cayenský pepř, černý pepř a Maizenu.
 - 
                                3
Půlky citronů položíme na pánev řezem dolů a opékáme je, dokud nezhnědnou.
 - 
                                4
V kořenící směsi obalíme porce ryby a do masa ji dobře vetřeme. Rozehřejeme teflonovou pánev, vložíme porce ryby, zakapeme olejem a z každé strany rybu restujeme dvě minuty.
 - 
                                5
Hotové maso rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme půlku opečeného citronu a hned podáváme.