Závitky z platýze s rajčaty
Suroviny
- 840 g Platýz - filety
 - 10 g Petržel - nať
 - 400 g Rajčata
 - 10 g Kopr čerstvý
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.2 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 4 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 1617.7 mg
 - Vláknina 2767.8 mg
 - Vitamín A 2767.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme zrníčka.
 - 
                                3
Filety opepříme a okořeníme worcesterem. Poklademe je bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
 - 
                                4
Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou.