Rybí smaženky s okurkovým salátem
Suroviny
- 1 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 dl Kari pasta červená
 - 0.6 dl Olej rostlinný
 - 1 kg Filé rybí
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Glutasol
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 449.9 mg
 - Vláknina 2893 mg
 - Vitamín A 2893 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.
 - 
                                2
Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.
 - 
                                3
Příprava salátu:
 - 
                                4
Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.
 - 
                                5
Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.