Filé v mandlovém těstíčku
Suroviny
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Filé z aljašské tresky
 - 100 g Mandle plátky
 - 75 ml Mléko polotučné
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 143.2 mg
 - Draslík 32.4 mg
 - Vláknina 2033.1 mg
 - Vitamín A 2033.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Z vejce, mléka a 75g hladké mouky umícháme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Porce filé obalíme ve zbylé mouce, v těstíčku a v mandlových plátcích.
 - 
                                4
Filé zvolna smažíme na oleji na pánvi asi 5 minut po každé straně.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborový salát.