Bouillabaisse
Suroviny
- 18 krajíc Bageta
 - 1700 ml Vývar rybí
 - 150 ml Olej olivový
 - 0.25 kávová lžička Šafrán
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 0.25 ks Chilli paprička sušená
 - 0.5 ks Pomeranče
 - 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 hrst Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 kg Mořské plody mix
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 61.7 mg
 - Draslík 767.8 mg
 - Vláknina 10107.8 mg
 - Vitamín A 10107.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, pórek, česnek a fenykl opékáme 10 - 15 minut ve velkém hrnci s rozehřátým olejem. Když zelenina začne měknout, přidáme tymián, rajčata, pomerančovou kůru, sůl, pepř a zahříváme ještě dalších 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Přilijeme horký vývar a polévku 10 minut vaříme. Potom přidáme plody moře, ryby a dalších 10 minut povaříme.
 - 
                                2
Olivovým olejem potřeme čtvrtky červené papriky, pod silně rozehřátým grilem pečeme 5 - 6 minut, až slupka skoro zčerná. Vložíme do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme a následně rozmixujeme s šafránem, žloutkem, citrónovou šťávou, chilli papričkami, solí a pepřem na hladkou pastu. Do ní po kapkách přidáváme olivový olej, když začne hmota houstnout, přiléváme ho tenkým praménkem. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
 - 
                                3
Opečeme krajíčky bagety, plody moře a ryby rozdělíme do misek, přelijeme trochou polévky.