Penne s mořským ďasem
Suroviny
- 225 g Rajčata
 - 400 g Těstoviny Penne
 - 340 g Mořský ďas
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 šálek Víno bílé
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 21.3 mg
 - Draslík 541.5 mg
 - Vláknina 2175.3 mg
 - Vitamín A 2175.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme rajčata a přelijeme vroucí vodou. Necháme 30 vteřin, pak je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme nakrájený česnek a drcené chilli papričky. Přidáme rybu nakrájenou na kousky, sůl, pepř a oregano. Vše krátce orestujeme. Přelijeme vínem a chvíli púovaříme.
 - 
                                3
Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny a po zcezení je dáme do servírovací mísy. Smícháme se zbytkem oleje a přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Posypeme petrželkou.