Lazaně s krevetami a mořským ďasem
Suroviny
- 220 g Krevety tygří - loupané
 - 450 g Mořský ďas
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 180 g Těstoviny Lasagne
 - 85 g Sýr Parmezán
 - 220 g Portobello
 - 900 ml Bešamel
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 962 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 81.4 mg
 - Draslík 720.9 mg
 - Vláknina 3291.2 mg
 - Vitamín A 3291.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, 18 ks pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Krevety vyloupeme, zbavíme hřbetních žilek a nakrájíme, mořského ďasa očistíme, vyfiletujeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle restujeme krevety a rybu zhruba pět minut, dokud maso nezmění barvu. Krevety přendáme na mísu a k rybě vsypeme nakrájené houby a za občasného míchání smažíme pět minut. Poté směs přidáme na mísu ke krevetám. Do mísy přimícháme bešamel a řádně promícháme.
 - 
                                4
V zapékací míse vrstvíme střídavě rajčata smíchaná se sekanými bylinkami, rybí směs a nevařené lazaně. Poslední vrstvou bude rybí směs. Tu posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.