Kapr po asijsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 5 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 423.1 mg
  • Vláknina 272.5 mg
  • Vitamín A 272.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny.

  • 3

    V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou.

  • 4

    Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra.

  • 5

    Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát.

Komentáře k receptu