Krémová pstruhová polévka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 150 g Mrkev kořen
 - 600 g Pstruh
 - 200 g Fenykl sladký - hlíza
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 150 g Petržel kořen
 - 500 g Rybí hlavy
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Jalovec
 - 4 ks Cibule červená
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 dl Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 3 polévková lžíce Hořcová pálenka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 1147 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1598.7 mg
 - Vláknina 17779.6 mg
 - Vitamín A 17779.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené filety ze pstruhů pokapeme z každé strany Hořcovou pálenkou, potom je pokrájíme na pásky, osolíme a opepříme citronovým pepřem.
 - 
                                2
Oloupané červené cibule pokrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.
 - 
                                3
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, kousky ryby, promícháme a dusíme 3-4 minuty, pak přilijeme 1 litr rybího vývaru, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, dochutíme prolisovaným česnekem, solí a chilli a vaříme 4-6 minut.
 - 
                                4
Polévku ozdobíme snítkami omytého kopru a podáváme.
 - 
                                5
Rybí vývar s fenyklem [29924]:
 - 
                                6
Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
 - 
                                7
Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
 - 
                                8
V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
 - 
                                9
Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.