Rybí polévka s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 882.7 mg
 - Vláknina 5700.7 mg
 - Vitamín A 5700.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly.
 - 
                                3
Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme.