Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem
Suroviny
- 675 g Losos obecný
 - 150 ml Majonéza
 - 4 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Pepř červený celý
 - 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Citronová tráva
 - 4 ks Limetka kafrová
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Limetka
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1082 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 1577.7 mg
 - Vláknina 3524 mg
 - Vitamín A 3524 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.
 - 
                                2
V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.
 - 
                                3
Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.
 - 
                                4
Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.