Papriková polévka s tuňákem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 400 g Tuňák obecný
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.02 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 803.2 mg
 - Vláknina 7739.8 mg
 - Vitamín A 7739.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíem na kousky. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli s česnekem, pak přisypeme nakrájenou papriku a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom do pánve přidáme rajčata i s nálevem, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Ke směsi poté přidáme nakrájené brambory, přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vaříme přikryté pokličkou, až brambory změknou.
 - 
                                4
Tuňáka opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme ho na kousky a smícháme s mletou paprikou. Kousky ryby ke konci vaření vmícháme do hrnce k zelenině. Hrnec odstavíme z ohně a směs necháme pod pokličkou ještě chvíli prohřívat.