Slanečkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Slaneček
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.17 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 185.7 mg
  • Draslík 277.9 mg
  • Vláknina 5502.9 mg
  • Vitamín A 5502.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.

  • 2

    Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu