Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 70 g Sýr Čedar
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Uzenáče
 - 0.4 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 dl Voda pitná
 - 0.25 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 214.9 mg
 - Draslík 450.1 mg
 - Vláknina 4687.3 mg
 - Vitamín A 4687.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme.
 - 
                                2
Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova.
 - 
                                3
V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem.
 - 
                                4
Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme.
 - 
                                5
Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.