Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z mečouna
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 711 mg
  • Vláknina 6768.8 mg
  • Vitamín A 6768.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti.

  • 3

    Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme.

Komentáře k receptu