Filety z parmice se zeleninovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 400 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zázvor celý
  • 800 g Parmice
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1168 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 783.2 mg
  • Vláknina 5592.5 mg
  • Vitamín A 5592.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev nastrouháme nahrubo, zázvor na jemno, česnek prolisujeme, hrášek scedíme.

  • 2

    Filety z parmice osolíme, opepříme, v pánvi na oleji osmažíme z obou stran do zlatova. Ze strany, kde je kůže, smažíme trochu déle. Filety vyjmeme, do výpeku nasypeme zeleninu, orestujeme, přidáme dušenou rýži, promícháme a prohřejeme.

  • 3

    Filety upravíme na talíře, ze zeleninové rýže utvoříme kopečky a přidáme k filetům.

Komentáře k receptu