Rybí špízy s citrusy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 400 g Losos - filety
  • 300 g Pomeranče
  • 300 g Grapefruity
  • 10 g Bobkový list
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Med včelí
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 849.7 mg
  • Vláknina 8132.5 mg
  • Vitamín A 8132.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.

  • 2

    Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.

Komentáře k receptu