Kapr na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Olej stolní
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 437.6 mg
  • Vláknina 693 mg
  • Vitamín A 693 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme a okmínujeme. Vložíme je do rozehřátého oleje a po všech stranách opékáme dozlatova.

  • 2

    Opečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Podle potřeby osolíme a vaříme, až se šťáva odděluje od tuku a houstne.

  • 3

    Nakonec pečeného kapra přelijeme šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu