Gratinovaný kapr na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kapr obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 689.6 mg
  • Vláknina 262.3 mg
  • Vitamín A 262.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.

  • 2

    Na pánvi na větší části rozehřátého másla opečeme porce ryby po obou stranách, vyjmeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme vypečenou šťávou a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.

  • 3

    Mísu vložíme do trouby pod rozehřátý gril a pokrm zprudka zapečeme dorůžova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a okurkový salát.

Komentáře k receptu