Úhoř dušený s fenyklem
Suroviny
- 200 g Pastinák
 - 800 g Úhoř říční
 - 300 g Fenykl sladký - hlíza
 - 50 g Zázvor nakládaný
 - 200 ml Vývar rybí
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 polévková lžíce Fenykl obecný
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 5 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 7 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Sůl mořská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1313 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 436.9 mg
 - Vláknina 11668.2 mg
 - Vitamín A 11668.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.
 - 
                                2
Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.
 - 
                                4
Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.
 - 
                                5
Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.