Losos na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Losos obecný
  • 50 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 390.9 mg
  • Vláknina 63.7 mg
  • Vitamín A 63.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme a opepříme lososa, dáme na pánev, ve které jsme rozpustili máslo. Osmahneme po obou stranách a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Poté vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme smetanu, víno a bylinky. Povaříme a nakonec osolíme.

  • 3

    Pokud je omáčka řídká, zahustíme hotovou jíškou.

Komentáře k receptu