Pražma s hráškem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 250 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Bazalka
  • 100 g Cibulka jarní
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 700 g Pražma
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 825.5 mg
  • Vláknina 12188.3 mg
  • Vitamín A 12188.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku.

  • 2

    Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou.

  • 3

    Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut.

  • 4

    K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme.

  • 5

    Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme.

Komentáře k receptu