Bezlepkové tuňákové toasty s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 80 g Veka bezlepková
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 448.8 mg
  • Vláknina 688 mg
  • Vitamín A 688 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kostičky. Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno a spolu s rajčaty ji v misce promícháme se solí, pepřem, cukrem a oreganem. Poté přidáme tuňáka v oleji (i olej) a promícháme.

  • 2

    Bezlepkovou veku pokrájíme na plátky silné přibližně 1-1.5cm. Ve větší pánvi (nejlépe teflonové) opečeme nasucho plátky veky jen z jedné strany. Plátky vyjmeme a opečenou stranou je položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek naneseme lžicí připravenou směs a toasty dáme do předehřáté trouby krátce zapéct (asi 10 minut). Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu