Bramborové karbanátky s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Pažitka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 597.8 mg
  • Vláknina 7835 mg
  • Vitamín A 7835 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.

Komentáře k receptu