Zelená chřestová omáčka s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1204 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 856.4 mg
 - Vláknina 2972.5 mg
 - Vitamín A 2972.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami.
 - 
                                2
Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou.