Tagliolini s marinovaným lososem
Suroviny
- 400 g Losos - filety
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Kaviár
 - 40 g Kaviár
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Kopr čerstvý
 - 80 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Limetka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 982 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 376.3 mg
 - Draslík 466.3 mg
 - Vláknina 8235 mg
 - Vitamín A 8235 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.
 - 
                                2
Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.
 - 
                                3
Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.
 - 
                                4
Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.
 - 
                                5
Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.
 - 
                                6
Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.