Nudle s rybím masem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 25 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Řeřicha
 - 200 g Losos - filety
 - 1 g Estragon
 - 60 g Mušle slávky
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 4000 ml Voda pitná
 - 200 ml Vývar rybí
 - 30 ml Dolin - Vermouth
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 2719 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 99.5 mg
 - Draslík 280.8 mg
 - Vláknina 459.5 mg
 - Vitamín A 459.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
 - 
                                2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
 - 
                                3
Lososí filety nakrájíme na kostičky, maso z mušlí pokrájíme nahrubo, bylinky posekáme najemno.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z lososa, maso z mušlí, přidáme krevety, orestujeme, zalijeme rybím vývarem, smetanou, osolíme, opepříme, povaříme několik minut. Zakápneme vermutem, přimícháme posekaný estragon s řeřichou a odstavíme.
 - 
                                5
Na talíře upravíme nudle a přelijeme rybí omáčkou.