Losos ve smetanové omáčce s těstovinami
Suroviny
- 450 g Losos ve vlastní šťávě
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 120 g Cibulka jarní
 - 400 g Těstoviny Conchiglie
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1117 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 145.9 mg
 - Draslík 558.9 mg
 - Vláknina 7412 mg
 - Vitamín A 7412 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
 - 
                                3
Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.