Lososové jarní závitky
Suroviny
- 500 g Losos - filety
 - 8 ml Olej stolní
 - 150 ml Ocet rýžový
 - 120 ml Limetková šťáva
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Šalotka
 - 12 ks Rýžový papír
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 365 mg
 - Vláknina 1225.5 mg
 - Vitamín A 1225.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.
 - 
                                2
V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.
 - 
                                3
Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                4
Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.
 - 
                                5
Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
 - 
                                6
V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.