Dušený losos s avokádem a koriandrem
Suroviny
- 160 g Šalotka
 - 60 g Koriandr čerstvý
 - 8 g Koriandr mletý
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 400 g Avokádo
 - 400 g Losos - filety
 - 400 g Rajčata Cherry
 - 80 g Pampeliškové listy
 - 12 g Olej olivový extra panenský
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 25 ml Ocet vinný
 - 1 špetka Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 1494.3 mg
 - Vláknina 18268.5 mg
 - Vitamín A 18268.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.