Indické rybí koláčky
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 5 g Máslo čerstvé
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 100 g Losos - filety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 151.7 mg
 - Draslík 1601.5 mg
 - Vláknina 18784.5 mg
 - Vitamín A 18784.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokud jsou velké, nakrájíme je na čtvrtky. Uvaříme je. Na posledních 5 minut k nim přidáme lososa, abychom ho taky uvařili.
 - 
                                2
Mezitím opražíme kmínová semínka na pánvi - stačí jen pár sekund. Odstavíme. Pak k nim přidáme brambory, posekané jarní cibulky, chilli papričku nasekanou na jemno a koriandr, sůl a pepř.
 - 
                                3
Do studené směsi přidáme vejce a obraného lososa bez kostí.
 - 
                                4
Z této směsi vytvarujeme čtyři placky, které obalíme v mouce a osmažíme je dozlatova na směsi z másla a oleje.