Platýz v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 182.7 mg
- Draslík 527.3 mg
- Vláknina 3964.8 mg
- Vitamín A 3964.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava. 
- 
                                3Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu. 
- 
                                4Podáváme s bramborovým salátem s jablky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        