Platýz s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 2919.5 mg
  • Vitamín A 2919.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

  • 3

    Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče.

Komentáře k receptu