Treska v rýži a rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Rýže loupaná
  • 600 g Treska aljašská
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 978.3 mg
  • Vláknina 5111.5 mg
  • Vitamín A 5111.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky.

Komentáře k receptu