Tresčí filé se salsou verde
Suroviny
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 10 g Bazalka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1.6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 65.7 mg
- Vláknina 3069.3 mg
- Vitamín A 3069.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
-
2
Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme.
-
3
Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu.
-
4
Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.