Tian z tresky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Treska aljašská
  • 300 g Cuketa
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mrkev kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 865 mg
  • Vláknina 5937.5 mg
  • Vitamín A 5937.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na kostičky. Cukety omyjeme a polovinu jich pokrájíme na tyčinky a zbytek na kolečka. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Mrkve pokrájíme na tyčinky.

  • 2

    Bylinky nasekáme. Omyjeme plátky tresky, osušíme je a pokrájíme na kousky. Dáme je do mísy, posypeme je nasekanými aromatickými bylinkami, přilijeme citronovou šťávu a vše promícháme. Rozehřejeme pánev na pečení, nasypeme do ní kolečka cuket a pár minut je po obou stranách opékáme. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, smažíme na něm 2-3 minuty kusy scezené tresky a nakonec je osolíme a opepříme.

  • 3

    Vytřeme dno pekáče trochou oleje a dáme do něho čtyři kruhové formičky o průměru 8-10 cm. Do každé dáme vrstvu opečených koleček cuket, na ně vrstvu rajčat, osolíme je a opepříme, zalijeme trochou oleje a navrch dáme kusy tresky. Stejným způsobem tvoříme další vrstvy a skončíme vrstvou s kolečky cuket. Zalijeme zbývajícím olejem a pekáč dáme na 7-8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 4

    Mezitím obalíme v mouce tyčinky cuket a mrkve a kroužky cibule, přebytečnou mouku z nich setřeseme a osmažíme je v dostatečném množství rozehřátého slunečnicového oleje. Vybíráme je děrovanou lžící, klademe na savý kuchyňský papír a nakonec je osolíme a opepříme. Hotový „tian“ podáváme horký společně s křupavou osmaženou zeleninou.

Komentáře k receptu