Polévka z parmice s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1127 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1505 mg
- Bílkoviny 138 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 375.6 mg
- Draslík 3777.9 mg
- Vláknina 36373.2 mg
- Vitamín A 36373.2 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.2 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby vykucháme a vyřízneme z nich plátky. Uschováme si hlavy, kosti a případné odřezky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a rozmixujeme v mixéru. Vložíme je do mísy, přidáme žloutek, po špetce soli a pepře a vše promícháme. Za neustálého šlehání pak přiléváme olivový olej. Jakmile začne omáčka houstnout, vmícháme do ní zbývající olej.
-
2
Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek pokrájíme. Kosti, hlavy a případné odřezky vhodíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli a pórek, tymián a bobkový list. Zalijeme vše 1 1 vody, přilijeme víno, přidáme zrnka pepře a trochu soli, postavíme hrnec na oheň a uvedeme vodu pomalu do varu. Sbíráme pěnu a vaříme zvolna 30 minut.
-
3
Několik minut před koncem vaření přidáme na kousky pokrájené rybí plátky. Jakmile se uvaří, vyjmeme je děrovanou lžící a udržujeme je teplé pod hliníkovou fólií. Do polévkové mísy dáme připravenou omáčku, postupně přiléváme scezený rybí vývar a mícháme metličkou. Na závěr dáme do mísy kusy ryb a chceme-li, podáváme horkou polévku s krajíčky domácího chleba lehce opečenými v troubě.