Polévka z parmice s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Parmice
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Tymián čerstvý
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1127 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1505 mg
  • Bílkoviny 138 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 375.6 mg
  • Draslík 3777.9 mg
  • Vláknina 36373.2 mg
  • Vitamín A 36373.2 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.2 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby vykucháme a vyřízneme z nich plátky. Uschováme si hlavy, kosti a případné odřezky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a rozmixujeme v mixéru. Vložíme je do mísy, přidáme žloutek, po špetce soli a pepře a vše promícháme. Za neustálého šlehání pak přiléváme olivový olej. Jakmile začne omáčka houstnout, vmícháme do ní zbývající olej.

  • 2

    Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek pokrájíme. Kosti, hlavy a případné odřezky vhodíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli a pórek, tymián a bobkový list. Zalijeme vše 1 1 vody, přilijeme víno, přidáme zrnka pepře a trochu soli, postavíme hrnec na oheň a uvedeme vodu pomalu do varu. Sbíráme pěnu a vaříme zvolna 30 minut.

  • 3

    Několik minut před koncem vaření přidáme na kousky pokrájené rybí plátky. Jakmile se uvaří, vyjmeme je děrovanou lžící a udržujeme je teplé pod hliníkovou fólií. Do polévkové mísy dáme připravenou omáčku, postupně přiléváme scezený rybí vývar a mícháme metličkou. Na závěr dáme do mísy kusy ryb a chceme-li, podáváme horkou polévku s krajíčky domácího chleba lehce opečenými v troubě.

Komentáře k receptu