Bramborovo-rybí salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Jablka
  • 120 g Okurky nakládané
  • 50 g Salát hlávkový
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Treska aljašská
  • 6 g Hořčice plnotučná
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Majonéza
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1284 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42.2 mg
  • Draslík 575.8 mg
  • Vláknina 7262.5 mg
  • Vitamín A 7262.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v zeleninovém vývaru uvaříme rybí maso asi 10 minut, hotové vyjmeme a teplé natrháme na malé kousky, dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.

  • 2

    Brambory i vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu, stejně tak i nakládané okurky a jablka, vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, octem a na závěr vmícháme majonézu. Ozdobíme listem salátu a dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu