Bramborovo-rybí salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1284 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42.2 mg
- Draslík 575.8 mg
- Vláknina 7262.5 mg
- Vitamín A 7262.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v zeleninovém vývaru uvaříme rybí maso asi 10 minut, hotové vyjmeme a teplé natrháme na malé kousky, dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.
-
2
Brambory i vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu, stejně tak i nakládané okurky a jablka, vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, octem a na závěr vmícháme majonézu. Ozdobíme listem salátu a dáme do lednice vychladit.