Tresčí filé s čedarem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 150 g Sýr Čedar
  • 2 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Créme fraiche
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 1479.8 mg
  • Vitamín A 1479.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme 4 zapékací misky a předehřejeme troubu na 200°C.

  • 2

    Nastrouhaný čedar, hrubozrnnou hořčici a crème fraîche neboli hustou kysanou smetanu smícháme.

  • 3

    Do každé vymazané zapékací misky položíme kousek tresčího filé (1 ks o váze asi 150g), osolíme, opepříme, poklademe plátky rajčat a zalijeme sýrovou směsí. Pečeme 25 minut v horní části trouby, sýr se roztaví a zezlátne, ryba bude propečená.

Komentáře k receptu