Tresčí polévka studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 40 g Sůl mořská
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 600 g Treska skvrnitá
  • 420 ml Vývar slepičí
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 3133 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 697.9 mg
  • Vláknina 6061.7 mg
  • Vitamín A 6061.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu